Izbornik

Čitaonica

Znanstveno-istraživačka čitaonica Znanstvene knjižnice prostor je znanstvenog i istraživačkog rada i učenja. Korisnici Knjižnice služe se čitaonicom Knjižnice u svrhu korištenja knjižnične građe, učenja, izrade znanstvenih, stručnih, studentskih i drugih radova. Korisnici se mogu služiti računalima Knjižnice, vlastitim prijenosnim računalima, koristiti vlastitu literaturu, koristiti građu smještenu u čitaonici uz zahtjev informatoru (zbirka Ragusina nije u otvorenom pristupu), građu iz drugih zaštićenih zbirki, te građu naručenu iz spremišta Stjepović-Skočibuha. U prostoru čitaonice se organiziraju i edukacijske radionice i predavanja za korisnike. Čitaonica je otvorena za korisnike tijekom radnog vremena Knjižnice, a nalazi se na 2. katu palače Bassegli-Caboga u Ulici Cvijete Zuzorić 4. 

Služenje čitaonicom:

  1. Čitaonicu mogu koristiti isključivo članovi Knjižnice koji prilikom ulaska u prostor čitaonice pružaju na uvid informatoru člansku iskaznicu. - Upisi se obavljaju u Narodnoj knjižnici, Ulica od Puča 6, na prvom katu.
  2. Građa iz zaštićenih zbirki se ne posuđuje, naručuje se za korištenje najkasnije dan unaprijed osim građe iz zbirke Ragusina.
  3. Građa  iz spremišta Stjepović-Skočibuha se naručuje  do 12:00 sati tekućeg dana.
  4. Tematsko pretraživanje bibliografskih izvora informator u čitaonici obrađuje kroz dva do tri radna dana.
  5. Građa koja se snima/skenira za potrebe javnog objavljivanja mora biti označena kao vlasništvo Znanstvene knjižnice Dubrovnik.

Čitaonica

020/441-986