Izbornik

Posudba i korištenje

Upis u Dubrovačke knjižnice se obavlja u Narodnoj knjižnici Grad (Ulica od puča 6) i u Ograncima NKG. Građa u Znanstvenoj knjižnici se koristi u Čitaonici na 2. katu  palače Bassegli-Kaboga na adresi Cvijete Zuzorić 4.

Građa iz Zbirke Ragusina“se koristi u prostoru Čitaonice bez prethodne rezervacije dok je građu iz ostalih baštinskih Zbirki (inkunabula, rukopisa, korespondencije i starih i rijetkih knjiga) potrebno najkasnije dan ranije rezervirati. Sva građa je dostupna isključivo za rad u Čitaonici.

Građa koja je smještena u spremištu u ljetnikovcu Stjepović-Skočibuha (Zbirke obveznog primjerka RH, Opća zbirka S  i S1, i dio Priručno-referentne zbirke) može se naručiti osobno (u Čitaonici Knjižnice i u ljetnikovcu Stjepović-Skočibuha), preko telefona i e-poštom, a dostupna je idući dan od 8:30 sati. Do četiri jedinice građe se mogu posuditi, a posuđena građa smije se zadržati dva tjedna.

Dopušteno je fotografiranje građe bez naknade, ali uz obavezno konzultiranje informatora i navođenje izvora kod eventualnog javnog objavljivanja.